Synundersökning

Synundersökning

 

Behöver du snabbt och enkelt fixa nya linser eller glasögon? De linser du har nu kanske inte hjälper så mycket som de brukade och du vet inte varför. Med hjälp av oss på linser-på-nätet.com så får du nu reda på allt du behöver veta om att snabbt och lätt göra en synundersökning till ett billigt pris.

 

Synundersökning för linser

 

Om du behöver göra en synundersökning för att skaffa nya kontaktlinser så rekommenderar de flesta optiker att du fortsätter att undersöka dina ögon minst en gång om året. När du går till en optiker för en synundersökning så kommer de se om dina ögon mår bra och också kontrollera dina linsers passform och styrka för att du ska kunna vara så bekväm och se så bra som möjligt med dina nya linser.

 

Om du vill börja med linser för första gången så kommer en optiker göra en noggrann synundersökning för att sedan rekommendera den bästa linstypen för dig beroende på resultatet från undersökningen och dina krav. Om du sedan känner för att fortsätta med linser så brukar de flesta optiker göra en efterkontroll där du kanske väljer att justera styrkan eller passformen på linserna.

 

Synundersökning för glasögon

 

Är du en av de personerna som gillar att kombinera linser och glasögon? Kanske är det bara ett par nya glasögon du är ute efter och då kommer din synundersökning att se lite annorlunda ut. Först och främst så är det en bra idé att ta med dig dina gamla glasögon, om du har några, så att optikern kan titta på dem och se hur de har fungerat för dig.

 

När det väl är dags för en synundersökning så kommer optikern ofta fråga dig vad för sorts synbesvär som du upplever och andra frågor om tidigare glasögon eller linser. När det väl är dags att se vilka synfel du har så kommer optikern mäta styrkorna för avståndsseende och närseende. I slutändan så kommer de se till att du ser bra på både långt och kort håll. Om du inte upplever att din syn har försämrats eller andra förändringar så rekommenderar de flesta optiker att du gör en synundersökning minst vartannat år.

 

Hur bokar jag en tid för en synundersökning?

 

Idag är det hur enkelt som helst att boka en tid för en synundersökning eftersom du snabbt kan boka en tid genom många optikers hemsidor. Även vissa nätbutiker som till exempel Lensway samarbetar med olika optiker och via deras hemsida så hittar du snabbt fram till en optiker nära dig och på så vis kan du hur snabbt som helst boka en tid som passar dig.

 

Hur mycket kostar en synundersökning?

 

Priset på en synundersökning varierar såklart beroende på vilken optiker på väljer att använda dig av. Men att till exempel göra en synundersökning för linser kostar 495 kronor hos Specsavers för dig som aldrig haft linser tidigare. Om du bara går på din årliga kontroll så ligger priser på 395 kronor hos Specsavers. Om det är en synundersökning för nya glasögon som du behöver så är det liter billigare hos Specsavers och priset ligger just nu på 345 kronor.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *